Nej – kvinnor är inte rädda att be om högre lön

Enligt en tio år gammal studie beror kvinnors lägre löner på att de inte ber om löneförhöjning lika ofta som sina manliga kollegor. Männen bad, enligt undersökningen, om löneförhöjning i snitt fyra gånger oftare.

En nyare undersökning visar tvärtom att de frågar lika ofta som män, men får ja 25% gånger färre. Yngre kvinnor är bättre på att förhandla, men att lägga ansvaret för de lägre lönerna på kvinnliga anställda fungerar inte längre.

Tre tips:

  1. Vet ditt värde genom research och utvärdering av dina förmågor och erfarenheter. Jämför vad andra med på linkande tjänster tjänar.
  2. Var din egen förkämpe och nätverka med andra i branschen för att kunna jämföra och skapa en bild av din arbetsgivares syn på befordran, löneförhöjning och kompensation.
  3. Var modig och försök ta igen löne-glappet innan det har gått 170 år, som forskning spår att det kommer ta innan lönerna är jämställda.

Källa: http://chef.se/nej-kvinnor-ar-inte-radda-att-be-om-hogre-lon/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3#site-content

Publicerad 2016-11-17 av Karin O’Mahony

©2021 Executive.se

Log in with your credentials

Forgot your details?